Betonnen muurWat is microbeton?

Microbeton is de upgrade van beton cire, een mortel samengesteld op basis van twee componenten : cement (droge aandeel) en hars (vloeibare aandeel). Afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde kleurpigment is het beschikbare kleurenpalet oneindig.

Dankzij deze samenstelling is microbeton zeer hard en slijtvast op voorwaarde echter dat het aangebracht wordt op een harde, stabiele ondergrond. Microbeton tref je in interieurbladen vaak eveneens aan onder de noemer van betonstuc.

Waarom kies je voor microbeton?

> Kwaliteit

Je wil niet kappen en breken, je wil duurzaamheid en een slijtvast, onderhoudsvriendelijk oppervlak. Je wil je badkamer renoveren, versleten en kaal gelopen tegels in de woonkamer vervangen of je ziet op tegen kappen en breken?

Betonlook KeukenbladSamengevat:

 1. bij een harde en stabiele ondergrond is alle kap- en breekwerk overbodig
 2. nieuwe, unieke en elegante look in een handomdraai
 3. waterdicht, vlekresistent en zeer onderhoudsvriendelijk dankzij de eindbeschermlaag
 • Dankzij de geringe dikte van microbeton is alle kap- en breekwerk overbodig. Het wordt aangebracht op de bestaande ondergrond, op voorwaarde dat die stof- en vetvrij is én hard en stabiel. De vloer wordt vrij van voegen afgewerkt zodat het eindresultaat bovenal een rustige look krijgt.
 • De microbeton wordt geïmpregneerd met een eindbeschermlaag. Deze laatste laag maakt de microbeton waterdicht, krasvrij en vlekresistent.
 • Dankzij deze eindbeschermlaag is microbeton zeer gemakkelijk in onderhoud.

> Prijs

Bij de opmaak van de prijs houden wij rekening met volgende factoren:

Kast van beton

Samengevat:

 1. aantal m2
 2. moeilijkheidsgraad van de uitvoering
 3. kwaliteit van de bestaande ondergrond
 4. geografische ligging en bereikbaarheid
 • Totaal aantal vierkante meters: Hoe hoger het totaal aantal vierkante meters, hoe lager de prijs
 • Aard van de uitvoering: Wens je een beton cire vloer in één kleur,  of een wand met verschillende kleuren, een beton cire badkamermeubel of een keukenblad van microbeton?
 • Kwaliteit van de bestaande ondergrond: Om een naadloze vloer-, wand- en meubelafwerking af te leveren, brengen wij microbeton enkel aan op harde, stabiele en scheurvrije ondergronden. Een ondergrond die hieraan niet voldoet moet eerst voorbereid worden om het gewenste resultaat te krijgen. Hoe minder het aantal voorbereidende werken hoe lager de prijs.
 • Geografische ligging en bereikbaarheid: Is de plaats van uitvoering gemakkelijk bereikbaar en toegankelijk? Welke is de afstand naar de plaats van de opdracht? Ook dit zijn factoren die de prijs kunnen verhogen.

> Uitstraling

Je bent op zoek naar een originele uitvoering, persoonlijk, modern en uniek:

Samengevat:

 1. handmatig aangebracht en daarmee uniek
 2. vrij van voegen en zodoende een grote ruimtelijke beleving
 3. brede kleurenwaaier aan beton kleuren beschikbaar
 4. kleurvastheid gegarandeerd
 5. strak, industrieel, stoer, natuurlijk, warm, sfeervol … voor elk wat wils.

Of het nu gaat om een betonlook vloer of om een designlook vloer, een waterdichte wand in de badkamer of een uniek betonlook aanrechtblad, de uitstraling is afhankelijk van de fijnheid van de korrel, van het aantal aangebrachte lagen en bovenal van de hand van plaatser.

Betonlook BadkamerMicrobeton wordt handmatig aangebracht zodat de uitstraling ervan een unieke toets krijgt. Het oogt warmer en natuurlijker dan bijvoorbeeld een epoxy- of gietvloer.

Microbeton vloeren of -wanden zijn vrij van voegen en dragen daardoor bij tot een grotere ruimtelijke beleving.

De variëteit aan kleuren is eindeloos, de duurzaamheid van de kleuren gegarandeerd. Voor een definitieve kleurkeuze raden wij je aan de kleur enkel te kiezen op staal tijdens een gesprek. Dankzij de brede waaier aan beschikbare kleuren geef je jouw interieur zelf vorm: strak, industrieel, warm of sfeervol … het kan allemaal.

> Onderhoud

Mortex-, beton cire- of tadelaktvloeren zijn het beste gebaat bij een regelmatig onderhoud met neutrale reinigingsmiddelen. Microbeton vloeren reinig je op dezelfde manier waarbij wij jou aanraden om na elke reinigingsbeurt na te dweilen met water.

Microbeton
5 (100%) 1 vote