Kiezen voor een betonlook vloer

 

De betonlook vloer wordt populair en de nieuwe standaard. Het is alom bekend dat dit soort vloermateriaal het goed doet in een industriële en commerciële werkomgeving. Een vloer van microbeton combineert stoere stevigheid met een niet te missen gevoel voor stijl. Daarom is het geen wonder dat dit type materiaal niet alleen in industriële of zakelijke omgevingen wordt gebruikt, maar steeds meer in een huiselijke setting.

Microtopping vloer

Waarom kiezen voor een betonlook vloer bij je thuis?

Er bestaan ontelbare materialen die gebruikt kunnen worden om de vloer te bedekken bij je thuis. We denken dan aan linoleum, zeil, hout, parket, laminaat en keramiek tegels. Keuze is er dus genoeg. Vaak is het soort vloer dat je kiest afhankelijk van modegrillen. Tegelijk is het de bedoeling dat de vloer van een huis jarenlang meegaat. Het is daarom belangrijk dat je voor een materiaal kiest dat enerzijds de tand des tijds doorstaat en anderzijds tijdloos is. Wie kiest voor een betonlook vloer met microbeton, kiest dus voor twee vliegen in een klap: duurzaamheid en tijdloosheid.

De betonlook vloer: altijd in de mode, nooit saai en zeker zo duurzaam

Vele mensen denken bij een betonlook vloer meteen aan een kille, industriële omgeving zoals je deze wel eens in pakhuizen of in fabriekshallen vindt. Vaak hebben mensen het beeld in hun achterhoofd van een ouderwetse betonvloer die er grijs en ruw uitziet met een fantasieloze uitstraling. De microbeton vloer daarentegen kan heel strak en glad of net heel warm en speels geplaatst worden waardoor deze zeer uniek en persoonlijk wordt. Het aantal mogelijkheden dat deze vloer je geeft bij je thuis is dan ook groter dan je denkt.

Microtopping terrasvloer

Laat je verrassen door een microbeton vloer

De beste betonlook vloeren worden gesmeerd met microbeton. Het interieur kan er hierdoor strak en tegelijk verfijnd uitzien. Door het smeren ontstaat een unieke structuur en tekening. Het sluit naadloos aan, is waterdicht, allergievrij, makkelijk in onderhoud en oogt zeer stijlvol.

Microbeton kan o.a. op constructiebeton, stenen en tegels worden aangebracht. Dat maakt het daarom de toepassing bij uitstek voor renovatieprojecten. Enige voorwaarde is dat de ondergrond stevig, scheurvrij en stofvrij wordt gemaakt waarna de dunne lagen microbeton aangebracht worden. Microbeton laat zich trouwens ook perfect aanbrengen op vloerverwarming. Je bent mee met de tijd en kan je interieur tegelijk een tijdloze warme of strakke uitstraling geven.

Microtopping keukenvloer

Beoordeel deze pagina