Betonlook meubels

 

De betonlook is heel erg ‘in’ en stijlvol. Deze trend hoeft niet beperkt te blijven tot je huis, maar kan ook worden verder gezet in je interieur. Wie kiest voor een betonlook op wanden en trappen vindt het logisch om meubels te kopen of te bewerken in een gelijkaardige stijl. Het kan ook zijn dat voor je huis of werkomgeving geen betonlook werd gekozen. Dan kunnen betonlook meubels bijdragen tot een verrassend contrast. Of je nu kiest voor de combinatie van twee stijlen of het verderzetten van een eerste stijl, maakt weinig uit. Wie kiest voor betonlook meubels, wil vooral weten wat de mogelijkheden zijn en in welke setting deze meubelstukken het best tot hun recht komen.

Microtopping meubels

Welke meubels zijn geschikt voor betonlook?

In principe zouden we kunnen stellen dat alle meubelstukken geschikt zijn om met betonlook te worden bewerkt. In de praktijk vinden we betonlook meubels vooral terug in de badkamer, de woonkamer of in de keuken voor het werkblad. Zo zorg je ervoor dat in deze kamers of vertrekken de stijl van de vloer, het plafond, de trap of de wand kan worden verdergezet. Microbeton wordt niet alleen aangewend om de privé sfeer te verfraaien maar wordt ook steeds vaker geplaatst in commerciële ruimtes, openbare instellingen en groepspraktijken.

Hoe betonlook aanbrengen op meubels

Net zoals voor het aanbrengen van microbeton op een keukenblad, zorg je er ook hier voor dat de ondergrond glad, stabiel, stof- en scheurvrij is. Idealiter gebruik je MDF. Wil je een strakke of warme look van bijvoorbeeld je badkamer: afhankelijk van jouw spaanhalen krijg je het gewenste effect.

Microtopping meubilair

Beoordeel deze pagina