Betonlook keukenblad

 

De betonlook wordt steeds vaker gebruikt voor meubels en heeft zijn intrede ook gedaan in de keuken. Behalve voor tafels en andere meubels wordt het betonlook keukenblad de nieuwe standaard. Dit is geen wonder. Wie voor een microbeton werkblad kiest, kiest voor stevigheid en duurzaamheid. Toch zijn er nog verschillende andere aspecten van het werkblad waar we aandacht aan willen besteden.

Microtopping keukenblad

De sterke kanten van een betonlook keukenblad

Wie het woord beton hoort, denkt meteen aan een materiaalsoort die onverwoestbaar is. Een microbeton keukenblad lijkt daarom in eerste instantie zeker een goed idee omdat net een keukenblad heel veel te verduren krijgt. We bereiden er onze maaltijden op en de afwas wordt erop geplaatst.

Microtopping werkblad

Hoe kun je een betonlook keukenblad beschermen?

Het microbeton keukenblad wordt afgewerkt met een beschermende top coating die ertoe bijdraagt dat de microbeton optimaal beschermd wordt tegen dagdagelijks gebruik van het oppervlak. Net zoals bij elk ander materiaal is het raadzaam om vuil niet te laten inwerken. Neutrale reinigingsprodukten zijn het meest geschikt om het microbeton keukenblad te onderhouden.

Zelf een microbetonlaag aanbrengen op het keukenblad.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om klussen in huis zelf aan te pakken. Het keukenblad voorzien van een betonlook laag is op dit vlak geen uitzondering. Het is best mogelijk om deze klus zelf te klaren. Daarbij is het vooral belangrijk om over de juiste ondergrond te beschikken. Een bestaand keukenblad kan je perfect dekken met een laag microbeton op voorwaarde dat de ondergrond glad en stabiel is. Je doet er goed aan om het te bewerken oppervlak grondig te reinigen et helemaal glad te schuren voor je de microbetonlaag aanbrengt. Kies je een nieuw werkblad, dan is MDF het meest aangewezen materiaal.

Beoordeel deze pagina